Nya funktioner

Att nya iPad 3 lanserades nyligen är nog något som inte undgått de flesta, det rapporteras ju om detta överallt i princip. Men om du inte vill läsa igenom massvis med olika artiklar för att förstå vad som egentligen skiljer iPad 3 från iPad 2 och andra surfplattor kommer här en sammanfattning gällande just detta:

iPad 3 har en ny skärm

Och det är faktiskt just skärmen som är den stora snackisen med iPad 3, då den är extremt högupplöst och därför kan visa otroligt detaljerade och skarpa bilder och grafik. Detta är också det starkaste försäljningsargumentet för en iPad 3, då skärmen är så bra att ingen annan ens kommer i närheten.

Skärmen sägs vara 4 gånger skarpare, men bildväxlingen ska även gå 4 gånger snabbare totalt, eftersom man även använder en helt ny grafikprocessor.

iPad 3 har en iSight-kamera

Det är en avancerad kamera som är bättre än kamerorna på de flesta andra surfplattor, som även kan ta relativt skarpa foton i dunkel belysning. Kameran har förbättrats mellan iPad 2 och iPad 3 på ungefär samma sätt som kameran på den senaste iPhonen, iPhone 4 var en förbättring av den föregående modellens kamera.

iPad 3 stödjer 4G

Men inte i Sverige! Stödet för 4G har man nämligen endast nytta av i Nordamerika som det ser ut nu, då vi i Sverige och övriga Europa använder oss av en annan frekvens för 4G som inte fungerar på iPad 3. Detta är en av de stora snackisarna gällande iPad 3 i just Sverige, då många var besvikna på detta.

iPad 3 har iOS 5.1

Det är den senaste versionen av operativsystemet iOS, som man dock kommer att kunna skaffa till föregående modeller om man vill det. iPad 3 har dock iOS 5.1 redan från början.