Hur hittar man de bästa apparna

Med över 300.000 appar utformade för iPad och många fler kompatibla iPhone enheter kan ni tänka er att hitta en bra app ibland kan vara som att hitta en nål i en höstack. Lyckligtvis finns det flera sätt att hjälpa dig hitta de bästa apparna.

Ett bra sätt att hitta kvalitetappar är att använda Google istället för att söka i AppStore direkt. Till exempel, om du vill hitta de bästa pusselspelet kan du göra en sökning på Google efter ”bästa ipad pusselspel” som kommer att ge bättre resultat än att gå igenom sida efter sida med program i AppStore. Gå bara till Google och sskiv ”bästa ipad” följt av den typ av program som du är intresserad av att hitta. När du har riktat en särskilt bra app kan du söka efter den i App Store. (många resultat kommer att innehålla en länk direkt till appen i App Store.)
Appar
Men Google kommer inte alltid ger dig de bästa resultaten så här är några andra tips för att hitta bra program:

Utvalda appar.
Den första fliken i verktygsfältet längst ner i App Store är för program under Aktuellt. Apple har valt dessa program som de anser vara bäst i sitt slag så du vet att de är av hög kvalitet. Förutom de presenterade apparna kommer du att kunna se den nya och utvalda listan och Apples personals favoriter.

Top Charts.
Medan popularitet inte alltid betyder kvalitet är det ett bra ställe att leta. Top Charts är indelade i flera kategorier som du kan välja från på den övre högra sidan av App Store. När du har valt den kategori du vill se kan du se mer än de bästa apparna genom att dra fingret från botten av listan mot toppen.

Sortera efter kundbetyg.
Oavsett var du befinner dig i App Store kan du alltid söka efter en app genom att skriva in i sökrutan i det övre högra hörnet. Som standard kommer dina resultat sortera efter ”mest relevanta” som kan hjälpa dig att hitta en specifik app men detta tar inte hänsyn till kvalitet. Ett bra sätt att hitta de bättre apparna är att välja att sortera efter de betyg som ges av kunderna. Du kan göra detta genom att peka ”enligt Relevans” längst upp på skärmen och välja ”Genom Rating”. Kom ihåg att titta på både betyg och hur många gånger det har rankats. En 4-stjärniga app som har betygsatt 100 gånger är mycket mer tillförlitliga än en 5-stjärniga app som bara har betygsatts 6 gånger.